Wereldwinkel

De Wereldwinkel: de fairtrade winkel van Nederland
De Wereldwinkel wordt ook wel dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland genoemd. In deze winkel vindt u namelijk diverse fairtrade producten, die stuk voor stuk bijdragen aan een leefbare wereld voor iedereen. De missie van de Wereldwinkel is dan ook het creëren van een leefbare wereld voor iedereen in de wereld en niet alleen voor de rijke Westerse landen. Zo verkoopt de Wereldwinkel geen standaard producten uit fabrieken van rijke ondernemers, maar verkoopt deze winkel juist producten van ondernemers in ontwikkelingslanden. Door deze producten in Europa te verkopen, krijgen deze ondernemers de kans om mee te dingen in de Europese markt en op deze manier de armoede te beschrijven. Meer over de producten van de Wereldwinkel en de verkooppunten van deze aanbieder, leest u op deze pagina.

De producten van de Wereldwinkel

Alle producten die bij de Wereldwinkel worden verkocht, zijn met alle zorg en volgens alle fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. U weet dus zeker dat u bij het aanschaffen van producten bij deze winkel bijdraagt aan een leefbare wereld en dat ondernemers in ontwikkelingslanden echt de kans krijgen om een beter bestaan op te bouwen als u producten koopt bij deze winkel. Dit maakt de Wereldwinkel niet zomaar een winkel, maar een winkel met een bijzondere missie en een krachtig doel.

Sinds het ontstaan van de Wereldwinkel is het assortiment van deze bijzondere winkel erg gegroeid. Enkele producten die u bij deze winkel kunt kopen, zijn de volgende:
– Kookboeken
– Sieraden
– Modeaccessoires
– Woonaccessoires
– Boeken
– Ansichtkaarten
– Textiel
– Voedingsmiddelen, zoals fairtrade chocolade

Al deze producten zijn fairtrade geproduceerd en ingekocht en geven ondernemers in ontwikkelingslanden de kans om mee te dingen in de Europese markt. Uiteraard is bovenstaande selectie slechts een greep uit het aanbod van de Wereldwinkel, want deze winkel verkoopt nog zo veel meer dan bovenstaande producten.

De verkooppunten van de Wereldwinkel
In totaal heeft de Wereldwinkel 240 verkooppunten. Enkele steden waar u een vestiging van de winkel kunt vinden, zijn steden als Sittard, Rotterdam, Den Bosch, Tilburg, Groningen, De Bilt, Utrecht, Zaandam, Breda, Den Haag, Amsterdam en Assen. Daarnaast heeft de Wereldwinkel niet alleen fysieke verkooppunten, maar kunt u ook op de website van deze aanbieder terecht om producten aan te schaffen.