Topografie van de wereld

Topografie
Ben je benieuwd naar de topografie van de wereld, bijvoorbeeld omdat je Europa inmiddels wel aardig kent, maar je benieuwd bent hoe Afrika eruit ziet of wat Zuid-Amerika allemaal te bieden heeft? Het is de kennis van topografie die je onder andere de kans biedt om mooie reizen naar het buitenland te maken. Heb je vroeger bij topografie goed opgelet, maar is het wat weggezakt, of was het al nooit je sterkste punt? Bekijk de wereldkaart en ga op die manier op zoek naar de verschillende plaatsen ter wereld, waar je echt een keer naartoe moet om deze beter te leren kennen.

Topografie van Europa

Naast de topografie van de wereld is ook die van Europa ontzettend interessant. Weet je bijvoorbeeld waar kleine landen als Litouwen of Montenegro liggen? Wist je dat het Vaticaan midden in Rome ligt en dan Joegoslavië inmiddels uit een aantal nieuwe landen bestaat? Zorg ervoor dat je de topografie van Europa goed leert kennen, bijvoorbeeld door naar de wereld kaart of een meer specifiek continent te kijken. Doorloop de verschillende landen en hun steden en kom er op die manier achter waar je binnenkort wellicht een keer naartoe kunt reizen, om de mensen daar te leren kennen.

Topografie van de Benelux

Indien je het graag wat dichterbij huis wilt houden kun je je ook richten op de topografie van de Benelux. Benelux staat voor België, Nederland en Luxemburg, waardoor dit ook de drie landen zijn die er deel van uitmaken. Ken je in België het verschil tussen Vlaanderen en Wallonië? Kun je de scheidslijn aangeven en weet je welke taal ze er spreken? Kun je Luxemburg aanwijzen op de kaart en weet je hoe Nederland ten opzichte van deze landen ligt? Met de topografie van de Benelux of de gehele wereldkaart zorg je ervoor dat je een goed idee krijgt van de uitgebreide omgeving.

Topografie van Nederland

Kijk tenslotte ook goed naar de topografie van Nederland, aangezien je er op die manier voor zorgt dat je bijvoorbeeld weet waar de provincie Overijssel ligt, of hoe je van Zeeland via Brabant naar Limburg kunt rijden. Ken je de hoofdsteden van de verschillende provincies in Nederland en kun je die van Noord-Holland noemen, zonder dat je de fout maakt ‘Amsterdam’ te roepen? Zorg ervoor dat je de topografie van Nederland goed kent. Begin met de kaart van Nederland, om vervolgens uit te bouwen naar de Benelux, Europa en uiteindelijk de wereld kaart die je kunt gaan ontdekken.