Hoe ziet de wereldkaart eruit?

Hoe ziet de wereld kaart eruit? Ben je benieuwd hoe de wereld kaart eruit ziet, bijvoorbeeld omdat je naast Nederland, Duitsland, België en Frankrijk eigenlijk maar weinig van de wereld kent? Het is een goed idee om de kaart er een keer bij te pakken en op die manier bijvoorbeeld te ontdekken waar de vakantielanden als Portugal en Griekenland liggen, of hoe ver het eigenlijk is naar New York. Zorg met behulp van de wereld kaart voor een goed idee van de wereld om ons heen, zodat je daar anderen over kunt vertellen, of je in ieder geval weet waar zij het over hebben.
Wereldbol

Midden van de wereld kaart

Het valt de meeste mensen niet op, maar Europa ligt bij ons altijd in het midden van de wereld kaart. Dat heeft te maken met de maker van de kaart, aangezien dat heel anders is op het moment dat je er bijvoorbeeld een kaart uit China of Amerika bij pakt. Over het algemeen ligt het continent waar de maker op woont in het midden van de wereldkaart. In het echt is er uiteraard geen ‘midden’ van de wereldkaart. De aarde is rond, waardoor ieder land net zo goed in het midden ligt als ieder ander land.

Oceanen op de wereld

Op het moment dat je de wereld kaart bekijkt zal je daarnaast zien dat er veel minder land beschikbaar is dan je wellicht zou denken. Meer dan de helft van onze planeet bestaat uit water, waardoor daar geen mensen wonen. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar de Grote Oceaan of de Atlantische Oceaan. Je zal op die manier zien dat het enorme wateren zijn, waar we bijvoorbeeld overheen vliegen zodra we op vakantie gaan. De wereld kaart zelf brengt al direct een hele ontdekking met zich mee, dus ga er eens goed voor zitten en leer op die manier meer over de wereld waar we allemaal op wonen.

Wereld kaart bekijken

Ga je de wereld kaart bekijken? Dan is het in ieder geval een goed idee om er even de tijd voor te nemen en bijvoorbeeld in te zoomen op de verschillende continenten. Ga Amerika ontdekken, surf eens naar China of kijk in Rusland. Dit zijn enorme landen, die net als bijvoorbeeld Brazilië en Argentinië de moeite van het ontdekken meer dan waard zijn. Wellicht kom je op basis van de wereld kaart tot nieuwe ideeën voor een vakantie, of kun je gaan ontdekken waar je de komende zomer eigenlijk naartoe zal vliegen.