Atlas

Heb je thuis een atlas liggen, of heb je daar tijdens je schoolperiode voor het laatst in gekeken? Je kunt in de atlas kijken naar de verschillende plaatsen en provincies in Nederland, je kunt onze buurlanden bekijken, de kaart van Europa tot je nemen en uiteindelijk natuurlijk ook de wereldkaart bekijken. De mogelijkheden zijn eindeloos, waardoor het een uitstekend idee is om er gewoon eens doorheen te bladeren, op zoek naar interessante informatie in de atlas.

Digitale atlas

Uiteraard heb je tegenwoordig de mogelijkheid om de atlas digitaal in te kijken, waardoor het niet langer nodig is om een fysieke atlas aan te schaffen. Het bladert gemakkelijker en je kunt de atlas overal oproepen waar je maar wilt, mits je een verbinding met het internet hebt. Je kunt dan bijvoorbeeld de wereldkaart bekijken, maar je kunt aan de andere kant ook heel gericht op zoek gaan naar bepaalde plaatsen. Op welke manier je de atlas ook wilt gebruiken, de kans is groot dat we de papieren variant steeds minder zullen gaan gebruiken en dat de digitale atlas die rol overneemt.

Zoek plaatsen op

Je hebt in een atlas verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld om de plaatsen op te zoeken waar naartoe je binnenkort op vakantie gaat. Waar ligt Spanje, waar kun je Turkije vinden of hoe kom je uit in landen in Zuid-Amerika? Het is een uitstekend idee om de atlas er eens bij te pakken en op die manier na te gaan hoe je zal reizen. Blijf je in Nederland? Ook dan is het een goed idee om de verschillende plaatsen eens te bekijken. Je komt er op die manier bovendien achter dat er in een atlas nog veel meer informatie zit, zoals over het gebruik van de bodem.

Bekijk de ligging

Het mooie van een atlas is dat je niet alleen de exacte ligging van bepaalde plaatsen kun bekijken, maar dat je daarnaast de mogelijkheid hebt om de onderliggende ligging te bekijken. Hoe liggen twee plaatsen ten opzichte van elkaar en is het bijvoorbeeld een goed idee om daar tussen een keer te reizen? Bekijk het overzicht op de wereldkaart en zoom in op het gebied waar je graag meer van wilt weten. Zorg ervoor dat je weet waar op de wereld je zelf woont en rondloopt, met behulp van de atlas die altijd tot je beschikking staat.