Wereldkaart landen

De functies van een wereldkaart landen
Een wereldkaart landen laat u duidelijk zien welke landen er zijn op de wereld en waar de grenzen van landen liggen. Zo wordt ook wereldkaart landen ook wel een politieke wereldkaart genoemd, ofwel een wereldkaart waarop de staatskundige grenzen van landen duidelijk zichtbaar is en ook duidelijk gezien kan worden waar landen liggen. Meer over de functies die een wereldkaart landen kan hebben, leest u in dit artikel.

Wereldkaart landen: onderwijzende functie
Ten eerste wordt een wereldkaart met landen vaak gebruikt in het kader van een onderwijzende functie. Zo komt u wereldkaart met landen vaak tegen op scholen, zowel basisscholen als scholen voor voortgezet onderwijs en scholen voor vervolgopleidingen, waar de wereldkaarten voornamelijk opgehangen worden in lokalen voor vakken als aardrijkskunde. Omdat de staatskundige grenzen van landen goed zichtbaar zijn op een wereldkaart landen, kan deze wereldkaart namelijk goed gebruikt worden om mensen te leren hoe de wereld in elkaar zit.

Daarnaast worden wereldkaart landen ook vaak gebruikt in presentaties of bijvoorbeeld werkstukken. Moet u of uw kind bijvoorbeeld een belangrijk document inleveren met betrekking tot de indeling van de wereld zoals een werkstuk, een zakelijk document of een presentatie, dan kan een wereldkaart landen een mooie aanvulling zijn op dit document.

Wereldkaart landen: decoratieve functie
Ten tweede heeft een wereldkaart landen vaak een decoratieve functie. Zo worden wereldkaarten met landen regelmatig opgehangen in kantoren en woningen om het interieur van deze kantoren of woningen te verrijken. Zeker als u een groot liefhebber bent van reizen en het leuk vindt om dit te laten zien in uw interieur, is een wereldkaart landen voor uw woning een leuke manier om uw interieur te verrijken. Veel mensen die een wereldkaart met landen ophangen in hun huis, maken deze wereldkaart extra persoonlijk door punaises op de kaart te plakken (om aan te geven in welke landen men is geweest) of door notities op de wereldkaart te zetten. Afhankelijk van uw smaak, kunt u een wereldkaart landen namelijk helemaal naar wens stylen.